MUSIC All News

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Το WiFi από το Διάστημα θα καταστρέψει τη στιβάδα του όζοντος



Πέντε εταιρείες ετοιμάζονται να παρέχουν υψηλής ταχύτητας παγκόσμια κάλυψη WiFi από το διάστημα μέσα στα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια.Αυτό θα είναι ένας εφιάλτης για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με μελέτες του Global Union Against Radiation Deployment from Space (GUARDS).






project-outernet-image-techorn-comΣύμφωνα με τους GUARDS, τα εκτεταμένα δορυφορικά δλικτυα που απαιτούνται θα θέσουν σε κίνδυνο τη στιβάδα του όζοντος και θα συμβάλλουν στην αλλαγή του κλίματος. Τα καυσαέρια των πυραύλων περιέχουν χλώριο που καταστρέφει το όζον, (ένα αέριο του θερμοκηπίου) και σωματίδια οξειδίου του αλουμινίου, τα οποία κάνουν σπορά των στρατοσφαιρικών νεφών. Πλήρης καταστροφή του όζοντος παρατηρείται στις ουρές καυσαερίων των πυραύλων.
Η New York Times (14 Μαΐου, 1991, σ. 4), κάνει αναφορά σε δηλώσεις του Aleksandr Dunayev της Ρωσικής Υπηρεσίας Διαστήματος λέγοντας.«Περίπου 300 εκτοξεύσεις στο διάστημα κάθε χρόνο θα είναι μια καταστροφή και το στρώμα του όζοντος θα καταστραφεί ολοσχερώς». Εκείνη την εποχή, γινόντουσαν κατά μέσο όρο μόνο 12 εκτοξεύσεις πυραύλων ανά έτος. Η διατήρηση ενός στόλου με 4.000 δορυφόρους, ο καθένας με μια αναμενόμενη διάρκεια ζωής πέντε ετών, πιθανότατα θα περιλαμβάνει αρκετά εκτοξεύσεις πυραύλων ετησίως που σημαίνει μια περιβαλλοντική καταστροφή. outernet-logoΗ δεύτερη μεγάλη ανησυχία των GUARDS είναι το ίδια το WiFi. Αν και ευρέως θεωρείται ως ένα αδιαμφισβήτητο καλό, το WiFi λειτουργεί με εξαιρετικά γρήγορους παλμούς ακτινοβολίας μικροκυμάτων, την ίδια ακτινοβολία που χρησιμοποιείται σε φούρνους μικροκυμάτων. Και μια σειρά μελετών που έχουν δημοσιευτεί και συνεχίζουν να αγνοούνται εμπλέκουν την ασύρματη τεχνολογία με το θάνατο των δασών, την εξαφάνιση των βατράχων, νυχτερίδων και μελισσών, την απειλούμενη εξαφάνιση του σπουργιτιού και βλάβη στο DNA του ανθρώπινου είδους. Είναι ζωτικής σημασίας για τη συνέχιση της ζωής σε μεγάλα τμήματα της γης να γλιτώσει από την αδιάκοπη ακτινοβολία που συνοδεύει τις ασύρματες τεχνολογίες.
«Το ανθρώπινο σώμα», λέει ο Δρ Gerard J. Hyland, από το Πανεπιστήμιο του Warwick, του Ηνωμένου Βασιλείου, «είναι ένα ηλεκτροχημικό μέσο εξαιρετικής ευαισθησίας», σημειώνοντας ότι, όπως ένα ραδιόφωνο, μπορεί να δεχτεί παρεμβολές  από εισερχόμενη ακτινοβολία. Εάν ένα σήμα μπορεί να λειτουργεί μια μηχανική συσκευή, μπορεί να διαταράξει κάθε κύτταρο στο ανθρώπινο σώμα.
Στις 7 Φεβρουαρίου 2014 το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι «τα ηλεκτρομαγνητικά πρότυπα ακτινοβολίας που χρησιμοποιούται από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) συνεχίζουν να βασίζονται στη θερμική θέρμανση, ένα κριτήριο 30 ετών σχεδόν ξεπερασμένο και ανεφάρμοστο σήμερα» σε ότι αφορά τις κατευθυντήριες γραμμές που διέπουν τις συχνότητες ακτινοβολίας του WiFi. Το 2011 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ταξινόμησε την ακτινοβολία που εκπέμπεται από τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ασύρματες τεχνολογίες, όπως το WiFi και τους έξυπνους μετρητές, στην Κατηγορία 2Β πιθανή καρκινογόνο για τον άνθρωπο, μαζί με το μόλυβδο, την εξάτμιση του κινητήρα, και το DDT. Ωστόσο, τα παγκόσμια προγράμματα του WiFi θα μετατρέψουν το “πιθανή” σε “σίγουρη”.
Μια πρόσφατη επιστολή που στάλθηκε από 88 οργανώσεις, που εκπροσωπούν πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή περιγράφει πώς οι κυβερνήσεις πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του κοινού αγνοώντας τους κινδύνους της ακτινοβολίας των ραδιοσυχνοτήτων / μικροκυμάτων (RF / MW).
Μελέτες δείχνουν ότι η ασύρματη ακτινοβολία μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την εμβρυϊκή ανάπτυξη του εγκεφάλου, εκτός από την πρόκληση βλάβης στο DNA προκαλώντας ένα ευρύ φάσμα ασθενειών. Συνεχίζοντας και διευρύνοντας την ακούσια έκθεση του κοινού σε αυτή τη γνωστή τοξίνη παραβιάζει τον Κώδικα της Νυρεμβέργης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για μη-συναινετικό πειραματισμό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου